fredag 20. juli 2012

Jomfruturen


Da Rune hadde bygget ferdig hundesuiten, lastet vi bilen med hunder og mat og dro avgårde. Andreas hadde utstyrt meg med fiskeutstyr for han mente det måtte by seg fiskemuligheter over vidda.. Planen for jomturen var Hardangervidda, Voss og hjem, men vi koste oss sånn at det ble både flere døgn og andre veier. Vi endte rett og slett med å kjøre dit sola var :)

Lørdag tok vi veien over Boknafjorden og lørdag kveld overnattet vi i Hildal på en liten camping mellom to buldrende elver. FOR en støy! Men FOR en flott natur, bare synd at det ikke er noen som hogger skogen som blir større og tettere langs veiene våre.. Ser jo snart ikke annet enn asfalten foran oss..


Søndag morgen tok vi turen opp mot Hildalsstølen og etter en halv time opp en bratt stølsvei fikk hundene ferten av elg og det var ferske spor og fersk elgbæsj i veien (jeg hadde nærkontakt med fru elg og tvillingene hennes da jeg var 11 og alene med hunden min på skitur) så jeg ble så fælen at vi tok strake veien ned igjen ;) Man tuller ikke med skogens dronning!

Langs Sørfjorden fikk vi et glimt av Folgefonna - mektig


Vi svingte innom Simadalen før vi begynte på veien opp til vidda - hadde veldig lyst å besøke Kjeåsen, verdens mest utilgjengelige gård, men jeg "pyste ut" da vi fant ut at det var enveiskjørt og enveiskjørt 2,5 km lang tunnell uten lys.. 
Kanskje disse nausta tilhører folket på Kjeåsen?

Statkraft hadde et fantastisk anlegg i Simadalen, bare synd med alle kraftlinjene
Visuell støy


Vi gikk utover kjerreveien og fant masse søte markjordbær


Vi tilbragte store deler av dagen på Hardangervidda, vi stoppet bl.a ved Sysenvatnet og gikk over den imponerende demningen og tilbake, det var isende kaldt, men flott. Norge er et vakkert land! Ingen tvil om det


Lenger inne på vidda tok vi disse bildene :)


MÅ vi ut?
Det SNØR jo - nesten..

Søndag kveld hadde vi tenkt å overnatte på en rasteplass på Hardangervidda, men det var så kaldt at vi fant ut at vi ville ned til Geilo i stedet, der bodde vi på NAF-campingen med dansker og hollendere i nabobilene og småpikene sjarmerte alle i senk :) En kuriositet, campingplasser har begynt å kalle seg "resort" nå, hahaha

Mandag skulle vi til Voss, men Yr meldte store nedbørsmengder så vi kjørte sørover mot Kongsberg i stedet. Vi hadde jo ingen planer og ingen avtaler.. Rett før Kongsberg fant vi ut at vi heller ville til Setesdalen via Rauland, så vi kjørte sørsiden av Hardangervidda - flott!

Mandag kveld bodde vi på Hyllandfoss Camping "Drottning Støylane" i Åmot, fantastisk plass, fisken vakte og jeg prøvde fiskelykken, men hverken jeg eller han proffe naboen med vadebukser og fluestang fikk noe - så fisken va vel kje på bede..
Kveldsmat etter ankomst Hyllandfoss

Tirsdag morgen sto jeg og småpikene opp før fuglene og dro på tur, vi havna på Pilegrimsruta mot Røldal, merka tursti som det hadde vært spennende å gått engang.. Skogredde Freia så skumlinger bak ethvert tre, så det ble ikke så veldig kjekk tur. Jeg begynte sågar å se fru elg og tvillingene over alt..

Kl 12 hadde vi plutselig plassen for oss selv og da måtte Freia på inspeksjon
Tirsdag kjørte vi Setesdalen ned mot Evje for å finne overnatting, og da det nærmet seg lunsj stoppet vi på en rasteplass som lå ved en sluse
Først lunsj

Så ekspedisjon - og her ble det jammen meg bading på småpikene ;)
 
Overnattingssted fant vi i Byglandsfjord, Søbø Camping. Vi plasserte bilen helt ved kanten mot Otra - fint
Fikk tips om flott turløype like over veien og den brukte vi både kveld og formiddagen før vi dro

Det var lite folk på alle campingplassene vi overnattet, lite trafikk var det og, men da vi skulle over Suleskar var plutselig hele Norge på hjul.. Tror vi stoppet på alle Møteplassene! Det tok timer å komme seg over ;) Hadde i tillegg et langt stopp på den flotte rasteplassen på toppen


En kjekk tur og godt å vite at alt fungerer bra med bilen, den trekker godt, god motor, den er lettkjørt og økonomisk, brukte kun 0,81 på mila!!!

Køya bak var bra, kjøleskapet/frysen, komfyren, dusjen, dassen, skapplass, suiten til småpikene, alt fungerte kjempebra - bortsett fra en ting.. Rune hadde kjøpt transportsikringsnett som var LITT lite.. Det resulterte i at Tinka Houdini kom seg ut og fram under kjøring - ikke bra.. Prøvde å hindre henne ved å putte skohornet som avstiver i nettet, men "no problem" for ei løsningsorientert utbryterprinsesse.. Hehe.. Så nå blir det gitterdør i stedet ;)

Freia sitter bak utbryterprinsessen



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...